Який відсоток відходу у свині?

Забійний вихід м’яса і сала становить у середньому 70-85%. За живої маси свинки в 100 кг вихід свинини становить 72-75%, 120-150 кг – 77-80%, понад 180 кг – 80-85%. Середнім показником виходу м’яса і сала є 77%, без субпродуктів – 66%.

Вважається, що свиня середніх розмірів вагою 50 кг виробить 720 кг гною за рік. Якщо додати харчові відходи, то загалом одна свиня середніх розмірів за рік виробляє понад 1000 кг відходів.

Під час забою 90-100-кілограмових свиней він коливається зазвичай у межах 72-75 %, у тварин, вбитих за маси 120-140 кг, – близько 75-77 %, а в добре відгодованих дорослих свиней – у межах 80-85 %.