Максимальний термін придатності тушонки для споживача 2 роки. А після відкриття консерви термін її становить 2-3 дні. Якщо тушонка перебуває в залізній тарі, то після її відкриття вміст бажано викласти в іншу тару, наприклад банку або тарілку.Oct 17, 2018
Зберігається тушонка в герметичній тарі за температури до +20°C і відносної вологості не більше ніж 75% до 36 місяців від дня виготовлення.
Тобто продукт залишається безпечним для вживання навіть через час після закінчення терміну придатності. Але при цьому і температура зберігання має бути від 0 до 20 градусів Цельсія. З початку 2012 року введено новий ДСТУ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлено 5 років.
На кухні Тушонка не любить світло, але цілком нормально ставиться до досить високої температури. Тому її можна зберігати в закритій кухонній шафі далеко від джерела тепла до 3 років.