Найбільш підходящі сорти для тривалого зберігання: Дачний, Херсонський, Арабатський, Гілея, Ждана, Веснянка, Славута, Полянин, Донський. Гарбуз вирощують у відкритому і закритому ґрунті.
Найсмачніші сорти гарбуза
- Гарбуз “Баттернат” Зовні він схожий на гітару, пляшку, грушу, кабачок із потовщенням на одному кінці. …
- Гарбуз “Помаранчеве сонце” Цей гарбуз іноді називають “Помаранчеве літо”. …
- Гарбуз “Зимовий солодкий” Цей сорт повністю виправдовує свою назву і довго зберігається. …
- Гарбуз “Мармуровий”
Oct 29, 2019
За температури 6-8 градусів і відносної вологості 60-70% цілий гарбуз можна зберігати від чотирьох місяців до року, і він не втратить поживних властивостей.
Мускатні гарбузи найсолодші, тому вони ідеальні для запікання і десертів. Також у них особливо багато вітамінів-каротиноїдів. Загалом, найкращий гарбуз, на погляд багатьох, якби не одне “але”: мускатні сорти зберігаються менше за інші, і що довше вони лежать, то менше в них залишається солодощів і вітамінів.