Соєва паста солонувата, має смак умамі, тобто м’ясний смак.
Паста містить глутамат натрію і має солонуватий смак і смак умамі, проте деякі види пасти гострі. Соєвою пастою приправляють м’ясо, овочі, супи та інші страви. Колір варіюється від світло-коричневого до темного червоно-коричневого.
Дієтологи виокремлюють такі корисні властивості соєвої пасти для нашого організму: вона здатна регулювати рівень холестерину в крові, бореться з передчасним старінням, сприяє регенерації клітин, зміцнює кісткову тканину та покращує травлення (калоризатор).
Найкращі замінники пасти місо
- Соєвий соус.
- Сею
- Тамарі
- Кокосові амінокислоти
- Рибний соус.
- Даші
- Овочевий бульйон
- Тахіні