Який склад кураги?

Склад кураги: жири – 0,51 г, білки – 3,39 г, вуглеводи – 62,64 г, вода – 30,89 г, зола – 2,57 г .

Рекомендована порція має бути не більше 30 г кураги. Враховуйте, що курага важить від 3 до 7 г, залежно від розміру і процесу сушіння. Найкраще, якщо на день ви будете з’їдати не більше 4-7 штук цих корисних сухофруктів.

100 грам кураги містить половину денної дози калію, а також багато магнію і заліза. Крім того, курага перевершує інші сухофрукти за вмістом білка. Наступний корисний сухофрукт, який посів друге місце, у нас чорнослив, трохи відстали від нього родзинки.

Вони багаті на клітковину, антиоксиданти та каротиноїди. У куразі міститься багато натурального цукру. Хімічний склад 100 гр. кураги у відсотках від добової норми поживних речовин подано нижче.