Свіжа олія має рН-кислотність між 7-8 , яка зменшується поступово з плином часу.Jan 30, 2015
Водневий показник (pH) деяких поширених продуктів харчування. | |
---|---|
Продукт | Приблизний рівень pH |
Масло | 6.1 – 6.4 |
Меляса (чорна патока) | 4.9 – 5.4 |
Молоко | 6.4 – 6.8 |
Як перевірити якість олії до купівлі Переверніть пляшку з олією догори дном і злегка потрясіть. Якщо в олії з’явилися дрібні бульбашки, то її можна купувати. Якщо ж залишається густою та однорідною – вона, найімовірніше, зіпсована. При купівлі на вагу понюхайте олію – свіжий продукт повинен мати явний аромат насіння.
– додайте тестовану олію у флакон тестера (якщо тестована олія поліефірна POE, то 2 мл, якщо будь-яка інша, то 4 мл). – щільно закрийте кришку флакона і збовтайте протягом 3 секунд. – якщо рідина залишається фіолетовою або синьою, то олія має низький рівень кислотності. Рівень pH перевищує 6,8.