Справжній васабі дуже гострий, але людина його відчуває буквально мить, але цього достатньо, щоб оцінити смак рибної страви. У корені японського хрону міститься величезна кількість корисних речовин: – вітаміни С, В6; – магній і кальцій.
Справжній васабі сильно відрізняється від імітації. Його отримують зі стовбура рослини васабі, який, виростаючи, досягає довжини близько 70 см, і його дуже важко збирати. Найчастіше його продають стеблами і подають до столу щойно натертим.
Ця новина засмутить любителів суші. Але, дійсно, васабі, що ми їмо, – насправді не васабі. Виявляється, васабі дуже дорога спеція і знайти її можна тільки в Японії, тоді як у Росії часто використовують її аналог, приготований на основі хрону, спецій і барвників.
Який васабі на смак Продукт має пекучий смак і різкий запах. Для пом’якшення можна змішати його з соєвим соусом. За своєю гостротою він схожий на гірчицю, стимулюючи рецептори нюху. На прилавках васабі продають у порошку та у вигляді пасти.