Який чай краще для Чифіру?

Зважилися приготувати чифір? Тоді візьміть будь-який хороший чорний чай. Зелений знавці використовувати не рекомендують, оскільки відвар із нього виходить занадто гірким. Чай краще брати дрібний: він краще пропариться в кухлі й швидше “віддасть” усі корисні речовини.

Приготування і розпивання чифіру є справжнім ритуалом. П’ють його обов’язково в компанії. Кухоль пускають по колу. За раз кожен відсьорбує пару ковтків; іноді по три, але частіше по два.

Популярний у колах ув’язнених напій отримав назву “чифір”. Він же чефір, чифір, чефер, іноді – чифірок.

Чифір у в’язницях Кухоль для приготування і вживання чифіру називається “чифірба́к”.