Який білок у Креветці?

19 г У 100 г продукту міститься приблизно 95 ккал, майже 19 г білків і всього 2 г жирів. У відварених креветках зовсім немає вуглеводів, але багато поліненасичених жирних кислот і легкозасвоюваного білка.

Креветки, як і всі морські делікатеси, є джерелом цінного білка. Концентрація корисних мікро- і макроелементів у креветках у десятки разів вища, ніж у м’ясі. Так, у креветках містяться натрій, калій, фосфор, сірка, кальцій, магній, залізо, цинк, мідь, марганець, йод, фтор, хром, кобальт, нікель, молібден тощо.

Крім вітамінів, креветки також містять у достатку корисні мінерали. Йдеться про калій, магній, кальцій, фосфор, кислоти і багато необхідних організму металів. Особливо багато в креветках йоду, який є незамінним елементом для нормальної роботи щитовидної залози.