Які яйця найкращі?

Найсвіжіші – дієтичні яйця . Їх легко впізнати за червоним маркуванням “Д” на шкаралупі. Дієтичним називається яйце не старше одного тижня. На восьмий день дієтичне яйце перетворюється на столове (синє маркування “С”, термін придатності – до 25 днів).

По 8,5 балів набрали й очолили рейтинг Росконтролю яйця “Роскар” “Екстра Омега-3 Актив” категорії СО від птахофабрики “Роскар” і яйця “Окське” категорії С1 Окської птахофабрики.

Перепелині яйця Яйця перепілки схожі на іграшкові – крапчасті, кругленькі, і ваги в них лише 20 г. Але ці яйця в мініатюрі – справжній концентрат корисних речовин: вони вдвічі перевершують курячі за вмістом вітамінів групи В, у них вп’ятеро більше фосфору й калію і в 4,5 раза – заліза.

Визначальним категорію параметром є маса яйця (шоста сторінка документа за посиланням). Друга категорія: 45-54,9 грама. Перша категорія: 55-64,9 грама. Добірне: 65-74,9 грам.