І найцінніше при готуванні залишається в шкірці й тонким шаром під нею. Ось ці залишки і будуть цінним органічним добривом для саду. Чуйні до картопляного лушпиння смородина та інші ягідні чагарники, а також плодово-ягідні дерева, баштанні, цибуля, капуста, огірки.
Картопляне лушпиння для смородини, малини та ожини Ягідні чагарники люблять крохмаль і глюкозу, якими багата шкірка картоплі. Таке добриво зробить ягоди соковитішими і більшими.
Саме тому добриво з картопляного лушпиння рекомендується застосовувати ранньою весною для таких рослин :
- усі види смородини, малини, аґрусу, інші ягідні та декоративні чагарники;
- плодові дерева;
- полуниця і суниця;
- овочеві культури, особливо – гарбузові;
- квіти, зокрема кімнатні.
Oct 4, 2016