Ось основні з них.
- Соломка. Використовується для нарізки картоплі, моркви, буряка та інших сирих овочів перед варінням або смаженням. …
- Брусочки. За формою і технікою нарізки це та сама соломка, але товстіша. …
- Кубики. …
- Кружечки і часточки. …
- Кільця, півкільця, кубики. …
- Сасагакі – стругання. …
- Кацура-мукі – кругова нарізка .
Види простої нарізки: кружечки, скибочки, брусочки, кубики, соломка, часточки, стружка.
Конкасе в перекладі з французької означає “дрібний кубик” і передбачає своєрідний спосіб нарізки, сенс якого полягає в попередньому очищенні овочів від шкірки і насіння. Найчастіше способом конкасе нарізають помідори і солодкий перець.