Які продукти можна їсти після отруєння?

У разі харчового отруєння заборонені такі продукти, як: Пряні, смажені, гострі, мариновані, жирні страви. Сюди ж належать копченості та фаст-фуд. Свіжі фрукти, кислі ягоди, цитрусові, горіхи.

У перші дні рекомендовано перейти на їжу, що обволікає: нежирний бульйон з індички, перлову, гречану, рисову каші, можна відварити крупи без глютену (амарант, сорго, саго, кіноа), лляний кисіль, настій шипшини. Далі можна додати відварене, а краще парове м’ясо (яловичина, індичка, курка), омлет на пару.

Перша і, мабуть, найважливіша порада – не допускайте зневоднення! За найгірших симптомів часто робіть невеликі ковтки простої води. Через кілька годин, коли ваші симптоми зменшаться, обов’язково випийте трохи фруктового соку, кокосової води або ізотоніка, щоб заповнити втрачені електроліти.