Найбільший вміст вітаміну С на 100 грамів продукту міститься в таких плодах, як: слива какаду – 5300 мг, барбадоська вишня – 3300 мг, ягоди шипшини – 1200 мг, гуава – 240 мг, солодкий червоний перець – 250 мг, чорна смородина – 200 мг, обліпиха – 200 мг, петрушка – 150 мг, броколі – 136 мг.
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ВМІСТОМ ВІТАМІНУ С:
Назва продукту | Вміст вітаміну С у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Ківі | 180 мг | 257% |
Гриби білі сушені | 150 мг | 214% |
Петрушка (зелень) | 150 мг | 214% |
Капуста брюссельська | 100 мг | 143% |
•Dec 8, 2015
слива На сьогоднішній день слива є найбільш насиченим за концентрацією вітаміну С продуктом – 5300 міліграмів речовини на сто грамів плоду. Досить з’їсти одну штуку, щоб наповнити організм на 5-30 відсотків від добового дозування.