Які продукти багаті на вітамін С?

Найбільший вміст вітаміну С на 100 грамів продукту міститься в таких плодах, як: слива какаду – 5300 мг, барбадоська вишня – 3300 мг, ягоди шипшини – 1200 мг, гуава – 240 мг, солодкий червоний перець – 250 мг, чорна смородина – 200 мг, обліпиха – 200 мг, петрушка – 150 мг, броколі – 136 мг.

ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ВМІСТОМ ВІТАМІНУ С:

Назва продуктуВміст вітаміну С у 100грВідсоток добової потреби
Ківі180 мг257%
Гриби білі сушені150 мг214%
Петрушка (зелень)150 мг214%
Капуста брюссельська100 мг143%

•Dec 8, 2015

слива На сьогоднішній день слива є найбільш насиченим за концентрацією вітаміну С продуктом – 5300 міліграмів речовини на сто грамів плоду. Досить з’їсти одну штуку, щоб наповнити організм на 5-30 відсотків від добового дозування.