До виробничих приміщень належать заготівельні, доготівельні та спеціалізовані цехи, а також мийна кухонного посуду та інвентарю, роздавальна. Усі виробничі приміщення розташовують за ходом технологічного процесу, щоб унеможливити зустрічні потоки сировини, напівфабрикатів і готової продукції, що надходять.
З цього погляду до виробничих приміщень належать об’єкти повного циклу (де можливі одночасно створення (виробництво) продукту, його фасування, пакування та зберігання), а також тільки один або кілька зі згаданих циклів.
До допоміжних виробничих приміщень належать: експедиція, мийна кухонного посуду, хліборізка.
Приміщення їдальні включає:
- обідню залу з роздавальною;
- виробничі приміщення
- складські приміщення (камера охолодження для швидкопсувних продуктів, комори для сухих продуктів, овочів);
- перед входом до приміщення їдальні обладнано умивальниками та сушарками для рук;
- технічні приміщення.