Шпинат, капуста, листя салату – рецептів приготування з цими продуктами маса. Вони багаті антиоксидантами, клітковиною, кальцієм. З’їдаючи миску зелених овочів, ви поповнюєте організм до 400 мг кальцію ! Склянка соку: апельсинового, грейпфрутового, мандаринового – забезпечить ваш організм вітаміном С і 350 мг кальцію.
Продукти, багаті кальцієм
- Молоко
- Сири
- Горіхи та сухофрукти
- Овочі та зелень
- Рибні консерви
- Бобові та квасоля
- Молочні продукти
- Насіння
Найбільше кальцію в соєвих бобах – 240 мг на 100 г, у квасолі та нуті – 194 мг. Крім того, бобові – чудове джерело рослинного білка, який дієтологи рекомендують додавати до збалансованого раціону поряд із тваринним білком. Квасоля і боби також містять залізо, цинк, калій.