Найкраще підходять для заморожування такі овочі, як морква, буряк, солодкий перець, зелена квасоля, баклажани, кабачки та цукіні, цибуля-порей, зелений горошок .Jul 29, 2021
Насправді більшість овочів і фруктів для заморозки не підходять. До цієї категорії переважно входять продукти з високим вмістом води – огірки, картопля, помідори, кабачки, баклажани, яблука, груші та деякі інші. В умовах низьких температур рідина всередині них кристалізується.
Які продукти не можна заморожувати
- Рідина в закритій скляній ємності або банці …
- Цілі яйця …
- Зелені салати …
- Свіжі овочі та фрукти …
- Розморожене м’ясо, риба або птиця …
- Смажені продукти …
- Молоко, сметана, йогурт …
- Сира картопля
Які овочі можна заморожувати?
- Помідори.
- Болгарський перець розрізають на дві частини, очищають.
- Моркву, буряк ріжуть кружечками, соломкою або труть на тертці.
- Білокачанну капусту шаткують.
- Цвітну капусту, броколі ріжуть шматочками.
- Цибулю ріпчасту, зелену, петрушку, кріп, базилік миють, нарізають.