Які овочі краще їсти під час вагітності?

Насамперед це овочі, багаті на фолієву кислоту: броколі, брюссельська капуста, шпинат, спаржа, авокадо, сочевиця, червона квасоля. Багато її і в насінні льону та соняшнику і горіхах: мигдалі, арахісі, фундуку.

Денний раціон вагітної жінки має містити в собі:

  • Білки – не менше 100 г у першій половині вагітності та 120 г – у другій. Щодня прийом нежирного м’яса або риби – 150 г. …
  • Вуглеводи – близько 350-400 г на добу. …
  • Жири – 80 г на добу, з них 15-30 г рослинні жири, решта тваринні.

ТОП-5 корисних продуктів для вагітних

  • Яйця Цей продукт легко засвоюється і має унікальні властивості. …
  • Лосось Ця риба корисна протягом усього періоду вагітності, навіть на ранніх термінах. …
  • Боби Квасоля, горох і сочевиця є дуже ситними продуктами. …
  • Волоські горіхи …
  • Фрукти та овочі

Apr 5, 2019

Що не можна їсти вагітним

  • Перший триместр …
  • Риба (сира і з підвищеним вмістом ртуті), морепродукти …
  • Сири м’які з непастеризованого молока …
  • Непастеризоване молоко і соки …
  • Сирі яйця …
  • Сире та напівсире м’ясо і птиця …
  • Фаст-фуд і смажена їжа …
  • Кофеїн