Насамперед це овочі, багаті на фолієву кислоту: броколі, брюссельська капуста, шпинат, спаржа, авокадо, сочевиця, червона квасоля. Багато її і в насінні льону та соняшнику і горіхах: мигдалі, арахісі, фундуку.
Денний раціон вагітної жінки має містити в собі:
- Білки – не менше 100 г у першій половині вагітності та 120 г – у другій. Щодня прийом нежирного м’яса або риби – 150 г. …
- Вуглеводи – близько 350-400 г на добу. …
- Жири – 80 г на добу, з них 15-30 г рослинні жири, решта тваринні.
ТОП-5 корисних продуктів для вагітних
- Яйця Цей продукт легко засвоюється і має унікальні властивості. …
- Лосось Ця риба корисна протягом усього періоду вагітності, навіть на ранніх термінах. …
- Боби Квасоля, горох і сочевиця є дуже ситними продуктами. …
- Волоські горіхи …
- Фрукти та овочі
Apr 5, 2019
Що не можна їсти вагітним
- Перший триместр …
- Риба (сира і з підвищеним вмістом ртуті), морепродукти …
- Сири м’які з непастеризованого молока …
- Непастеризоване молоко і соки …
- Сирі яйця …
- Сире та напівсире м’ясо і птиця …
- Фаст-фуд і смажена їжа …
- Кофеїн