Які організми займають 1 2 3 4 трофічний рівень?

Харчовий ланцюжок починається на рівні 1 – на ньому знаходяться продуценти, такі як рослини. На рівні 2 знаходяться травоїдні тварини, які харчуються продуцентами. М’ясоїдні тварини знаходяться на рівні 3. Іноді харчовий ланцюг закінчується надхижаками, які знаходяться на трофічних рівнях 4 або 5.

Перший трофічний рівень утворюють продуценти – автотрофні організми. Автотрофи акумулюють сонячну енергію, синтезуючи органічні речовини з неорганічних сполук.

консументи 3-й трофічний рівень утворюють консументи, які поїдають рослиноїдних тварин I порядку, вони називаються консументами II порядку, або вторинними консументами, або первинними хижаками (м’ясоїдні тварини-хижаки).

Значення грибів у природі та житті людини В екосистемах гриби займають часто останній трофічний рівень і виконують роль редуцентів. Редуценти – організми, які розкладають органічні речовини до простих мінеральних компонентів. Крім грибів до редуцентів належать бактерії, дощові черв’яки, деякі жуки.