Маслини без кісточок – завжди оксидовані, з оливок, повністю дозрілих на дереві, дуже складно вийняти кісточку (calorizator). Тому ліпше вибирати маслини з кісточкою, тому що так збережено цілісність плоду, вони точно будуть дозрілими, і маринад не взяв на себе повністю всі корисні речовини.
Виходить, що різниця між ними полягає майже тільки в смаку. І в маслинах, і в зелених оливках багато антиоксидантів, протизапальних речовин. Тому обидва різновиди оливок будуть корисними для кишківника. З погляду поживності в маслинах все-таки більше білка, а також лінолевої та олеїнової кислоти.
Натуральні оливки – джерело корисних речовин: в оливках є практично всі необхідні людині вітаміни та мікроелементи. У них містяться вітаміни А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9 (фолієва кислота), С, Е, К. Оливки містять такі елементи, як натрій, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен.
маслин і оливок – нестача солей натрію. молока і кисломолочних продуктів – нестача кальцію або незамінних амінокислот – триптофану, лізину і лейцину. морозива – нестача кальцію (особливу любов до нього відчувають люди з порушеним обміном вуглеводів).