Які мандарини найкраще брати?

Ідеальні мандарини за ДСТУ мають бути свіжими, цілісними, чистими і здоровими. На них не допускається пошкоджень шкідниками, хворобами, ударів і порізів. Однак зовнішні дефекти все ж допускаються.Nov 18, 2021

Пам’ятайте, що найсолодші та найсоковитіші сорти – це клементини, які мають маленькі розміри та насичено-помаранчевий колір. Серед традиційних розмірів найсолодшими також є мандарини з більш насиченим забарвленням. А от надто великі та товстошкірі мандарини, як правило, кислі.

Як зазначають експерти “Роскачества”, кісточок немає в мандаринах таких сортів, як “Сатсума”, “Уншіу”, “Надоркотт”, а також у клементинах. “Сатсума” – невеликі мандарини з кислуватим або кисло-солодким смаком, пухкою шкіркою, без кісточок. Як правило, дозрівають з листопада по грудень.

Як вибрати солодкі мандарини Кислі сорти мандарин зазвичай приплюснуті або великі. Вибрати солодкі мандарини вийде, якщо купити фрукти середнього розміру з яскраво-помаранчевою шкіркою, хоча часто солодкими бувають і жовтуваті мандарини. Солодкі мандарини часто трохи важчі, ніж кислі.