Арабіка, робуста і ліберика – три основні види кавових зерен, але світ кави не обмежується ними. Загалом існує ще близько 120 сортів і видів кави. Більшість із них не виробляються в промислових масштабах, тому зерна інших видів кави неможливо знайти в кав’ярнях.
Види кавових дерев та їхня характеристика Як залежить смак напою від країни-виробника та сорту кави? Яким сортам кави віддають перевагу гурмани… Види кавових дерев та їх характеристика
Арабіка | Робуста | |
---|---|---|
Смак кави | Солодкий, з невеликою кислинкою, витончений, менш терпкий | Більш міцний, терпкий, грубий |
Один із найпопулярніших видів у всьому світі – капучино.
- Капучино – кава зі збитим молоком. …
- Латте – більш молочний, ніж капучино. …
- Латте макіато – шарувата кава … …
- Раф – кавовий коктейль на основі еспресо, вершків і цукру або меду. …
- Флет-уайт – до напою доппіо додають молоко.