Які фрукти можна їсти за проблем із печінкою?

Найкорисніші фрукти для печінки – це грейпфрут, лайм і лимон. Цибуля і часник. Містять у великій кількості аліцин, який має протизапальну дію і сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів.

Шкоду становить і надмірне вживання консервованих фруктів (ананас, абрикоси, полуниці). У них міститься велика кількість цукру і цукрового сиропу, що завдає удару по печінці та фігурі. Для підтримки здоров’я печінки важливо правильно і збалансовано харчуватися.

Корисні продукти для печінки Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м’ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад маслинова олія. Включення цих продуктів у щоденний раціон може позитивно позначитися на роботі печінки 7.