До подібних харчових добавок відносяться молочна кислота (Е 270), лецитини (Е 322), агар (Е406), гуарова і ксантанова камедь (Е 412, Е 415) і деякі інші. Також корисними властивостями володіють такі барвники, як куркумін ( Е 100) і лікопін ( Е 160d).
Що в них? Е331 , Е339 , Е452 . Останній із названих, Е452, перешкоджає засвоєнню організмом кальцію і заліза, перші два – це солі лимонної кислоти, штучні стабілізатори. Під час виробництва їх можливе використання генетично видозмінених продуктів.
До нейтральних харчових добавок належать:
- Е140 (Хлорофіл) – безпечний для здоров’я людини барвник.
- Е202 (Сорбінова кислота) – добавка, що пригнічує ріст цвілі продуктів. …
- Е260 (Оцтова кислота) – поширений регулятор кислотності. …
- Е330 (Лимонна кислота) – багатофункціональна харчова добавка.