Яке зерно для віскі?

Виробництво зернового віскі Зерновий шотландський віскі виготовляють із суміші несолодженого зерна (найчастіше кукурудзи та пшениці) і солоного ячменю.

Найпоширенішим для виробництва віскі є 2-х рядний весняний ячмінь, у якого є безліч різних варіацій, придатних тією чи іншою мірою.

Зерновий (grain whisky): Хоч солод – теж зерно, але в даному випадку, зерновий віскі – це віскі з будь-якої суміші різних злаків. Друга основна відмінність – дистиляція може йти в колонах, або перегінних кубах безперервної перегонки. Це дешевий промисловий спосіб виробництва алкоголю.

За класичною рецептурою використовується ячмінний солод для віскі. Для отримання елітного алкогольного напою роблять купажування – змішують спирт на солоді різної витримки, прожарювання, помелу.