Яке морозиво можна їсти?

Морозиво пломбір вважається найпопулярнішим і найсмачнішим видом, однак і найкалорійнішим: у 100 грамах продукту міститься до 400 кКал. Найменше калорій ви з’їдаєте в молочному морозиві: тут їх від 140 до 250 на 100 гр продукту. Помилково думати, що фруктовий лід буде найдієтичнішими ласощами.

Так, у класичного пломбіру відсоток жирності становить 12-13%, а у жирного – у межах 15-20%. Калорійність такого десерту – найбільша порівняно з тим самим молочним морозивом. Воно містить усього 0,5-7,5% і вважається одним із найкорисніших і найнизькокалорійніших видів.

Найбезпечніше для фігури – плодово-ягідне морозиво (щербет). Воно виготовляється з фруктового пюре, соку і зовсім не містить жирів. У щербеті 25% цукру, 120 ккал. Молочне морозиво містить 3-8% жиру, 16% цукру, 150 ккал.