Яке молоко краще використовувати для млинців?

Ключові компоненти тіста для класичних млинців – борошно, яйця, молоко, рослинна олія, цукор і сіль. Молоко підійде майже будь-яке, але краще використовувати пастеризоване коров’яче 3,2-4% жирності (продається зазвичай у пляшках), а не ультрапастеризоване (в пакетах).20 Feb 2020

Кулінари говорять про те, що молоко має бути не холодне і не гаряче, а тепле, кімнатної температури. Саме в цьому разі борошно добре розчиниться, не буде грудок, а тісто вийде ідеальним.

Досвідчені господині запевняють: для приготування млинців не можна використовувати холодне молоко. Тому пляшку необхідно дістати з холодильника хоча б за півгодини до початку готування. Якщо часу немає, то напій можна ненадовго відправити в мікрохвильову піч. А ось у разі додавання холодного молока в тісті буде багато грудок.

Для приготування тіста нам буде необхідне тепле молоко. Увага: якщо ви будете використовувати пастеризоване молоко, його не потрібно кип’ятити, а тільки необхідно підігріти до теплого стану.