Улюбленою стравою Пушкіна, яку готувала йому няня Орися Родіонівна, була калья з огірком . Для приготування кальї няня використовувала курячий бульйон, огірковий розсіл, солоні огірки, куряче м’ясо, овочі, копчену грудинку, шпинат. Подавали калью з грінками. Вам не здається, що ця страва нагадує наш суп розсольник.Jun 4, 2020
Любив він і ботвинью з осетриною – холодну першу делікатесну страву.
Бланманже Blancmange Бланманже Blancmange – це холодний десерт італійсько-французького походження на основі молока, цукру і желатину, який дуже сподобався росіянам. Це був улюблений десерт Пушкіна.
Ще однією стравою, яку любив Олександр Пушкін, були грецьке молоко і мочені яблука. Грецьке молоко в російській кухні прозвали варенцем, а готували його в російській печі.