Як зробити запах диму

Копчена паприка (вона ж smoked paprika) готується зі стручкового перцю, який коптили на дубовій трісці або тирсі, а потім подрібнили на порошок. Всього 2-3 щіпки яскраво-червоної приправи (яка ще здатна і підфарбувати страви) додадуть їжі димний аромат будь-якій страві.13 жовт. 2020 р.

Як роблять рідкий дим?

Спочатку спалюють деревину (вільху, бук або черемху). Дим, що вийшов, очищають у спеціальних апаратах від смол і дьогтю, додають воду. Саме так і виходить натуральний рідкий дим, який насправді навіть екологічніший і не шкодить здоров'ю людини, на відміну від справжнього процесу копчення.

Що можна використовувати замість рідкого диму?

Застосовують рідкий дим часто для ароматизації супів, жаркого, підлив, він входить до складу одного з рецептів соусу барбекю. Абсолютно ідентичну заміну йому знайти досить складно. Але якщо страві не можна відмовитися від «димного аромату», спробуйте замінити її, наприклад, шматочками копченого бекону чи м'яса.