Не поспішайте викидати засохлу кондитерську мастику. Цукрову масу ще можна реанімувати та використовувати за призначенням. Для цього покладіть її в герметичний контейнер і помістіть у гарячу воду або розігрійте в мікрохвильовій печі. Після цього ретельно розмішайте масу і за потреби додайте трохи цукрової пудри..30 січ. 2020 р.
Що додати до мастики що б тримала форму?
Якщо часу чекати нема, додайте ложечку будь-якої рослинної олії і акуратно розмішуйте з мастикою – за кілька хвилин вона стане м'якою і її можна буде використовувати.
Як розкотити мастику, щоб вона не прилипала?
Щоб продукт не прилипав, при розкочуванні та формуванні його посипають цукровою пудрою або крохмалем.