Як збити білки в піну вручну: прості поради та інструкція

Збити білки в піну вручну – це важлива навичка в кулінарії, яка може стати в нагоді при приготуванні різних десертів. Білки збиваються до стану щільної, білої піни, яка додає легкості та легкості страв. У цій статті ми розповімо вам, як правильно збити білки в піну вручну без використання міксера чи інших пристроїв.

Перед тим, як почати збивати білки, необхідно переконатися, що всі інгредієнти та інструменти абсолютно чисті та сухі. Для збивання білків ідеально підійде металева ємність, тому що пластик може містити жир та залишки, які можуть перешкодити досягти бажаної піни. Також важливо заздалегідь охолодити ємність і звести білки до кімнатної температури.

Процес збивання білків починається з поділу яєць – жовтків та білків. Для досягнення найкращого результату рекомендується збивати білки окремо від жовтків. Білки слід розлити в металеву ємність та поступово додавати цукор, тримаючи ємність легким нахилом. Збивання потрібно почати з низькою швидкістю, поступово збільшуючи її до вищої.

Як збити білки в піну вручну
складовіКількістьСпосіб приготування
Білки3-4 штуки
  1. Розділимо яйця на білки та жовтки.
  2. Збиваємо білки в гарну піну за допомогою віночка чи міксера.
  3. Поступово додаємо цукор під час збивання.
  4. Продовжуємо збивати до утворення щільної та стійкої піни.
  5. Використовуємо отриману піну за рецептом.
Цукор100 г
Миска1 штука
Віночок чи міксерна вибір
Столова ложкапо необхідності
Таймерпо необхідності

Для збивання рекомендується взяти свіжі яйця.Яйця можна збити віночком, двома зв'язаними вилками або занурювальним блендером із насадкою-віночком. Блендером білки збиваються 5-6 хвилин, а віночком – близько 30 хвилин. Збивайте білок в одному напрямку, щоб він не опал.23 серп. 2022 р.

Як вручну збити білки до піків?

збивати білки потрібно в одному напрямку, щоб вони не опали; додавати сіль, кислоту та цукор потрібно в такому ж порядку, як і при збиванні міксером; для збивання вручну ми наполегливо рекомендуємо брати цукрову пудру. збивати білки, Доки не розчиниться цукор, у вас втомиться рука.

Як збити яйця до піни без міксера?

Віночком збивати легше, ніж вилкою. Інструмент нагоді, коли потрібно збити білок до м'яких або жорстких піків. Така маса підходить, наприклад, для приготування меренгів. Якщо збити білки не виходить, додайте в них кілька крапель лимонного соку або дрібку солі.

Як збивати без міксера?

Хазяйки придумали гарний лайфхак, як добре збити яйця без міксера. потрібно всього дві вилки. З'єднайте вилки так, щоб зубці перетнулися між собою (як на фото), почніть збивати за принципом віночка, тримаючись за ручки вилок. До речі, цей лайфхак такий ефективний, як використання віночка.