Як з’явився патисон?

Російська назва рослини є запозиченням із французької мови; французьке ж слово pâtisson утворене від pâté (пиріг), що пов’язано з формою плоду. Молоді плоди патисонів, так само як у огірків і кабачків, називаються “курчата”.

Крім плодів у їжу можуть вживатися також пагони, квіти і молоде листя. Батьківщиною патисонів вважається Південна Америка, тут аборигени використовували в їжу подібні плоди ще 5 тисяч років тому.

Що відрізняє патисон? Патисону потрібно трохи менше тепла і вологи, ніж кабачкам, та й урожай не такий рясний. З іншого боку, його плоди, навіть якщо вони не перевершують за смаковими і дієтичними властивостями кабачок, безумовно, красивіші за нього. Також вони ніяк не нагадують звичайний гарбуз.

Крім плодів, у їжу можуть вживатися пагони, квіти та молоде листя патисонів . Завдяки низькій калорійності та високому вмісту клітковини патисони широко використовуються в дієтичному харчуванні. Вони нормалізують обмін речовин, запобігають захворюванням серцево-судинної системи, нирок і печінки.