Як правильно заварювати тайванський чай?

Обполосніть чайник окропом, насипте заварку з розрахунку 2-5 грамів чаю на 250 мл води, налийте невелику кількість окропу і одразу ж вилийте. Це очистить чай від пилу і запустить процес розпарювання чайного листа.

Спочатку потрібно нагріти воду до 90-95 градусів, промити посуд і чай, злити першу заварку в чабань, налити гарячу воду в чайник і заварити чай. Потім перелити настій у чахай, а з чахая розлити його у високі чашки з кришками. І тільки тепер можна куштувати цей фантастичний напій.

У Китаї чай заварюють проливами: перший раз заливають воду в чайник і через 15-30 секунд зливають. Це перший пролив, який потрібен, щоб омити і пом’якшити чайне листя. Після цього заливають нову воду, і готовий настій вже розливають по чашках.

Як заварюють Оолонг (Улун)

  1. Чайник обполіскують окропом;
  2. Потім насипають чай, приблизно на третину чайника;
  3. Заливають гарячою (не менше 90С) водою, і тут же її зливають. …
  4. Потім знову заливають гарячу воду і, почекавши близько хвилини, знову зливають;
  5. Цей чай і подають до столу;