Як правильно заморозити свіжі гриби?

Викладіть гриби на рівний піддон рівним лосем і приберіть на кілька годин у морозилку. Щойно підмерзнуть, розфасуйте їх у пакети або в спеціальні контейнери. Гриби, які плануєте відварити, можете нарізати або залишити цілими, якщо невеликі. Далі опустіть їх в окріп і варіть 15-20 хвилин.Jul 28, 2018

Гриби необхідно уважно перебрати, викинувши сумнівні і червиві гриби, обрізати, видалити зіпсовані частини і ретельно промити, змінивши кілька разів воду. Найкраще заморожувати цілком молоденькі міцні гриби, які рідко бувають червивими.

Великі екземпляри можна нарізати, дрібні – заморозити цілими. Розкладіть просушені гриби на таці в один ряд і приберіть у морозилку на 8-12 годин. Коли гриби повністю промерзнуть, складіть порціями в пакети або контейнери для заморожування і зберігайте в морозилці кілька місяців.

Гриби, які попередньо будуть відварюватися, необхідно спочатку нарізати. Далі, їх опускають у киплячу воду і варять від 5 до 10 хвилин. Потім відкидають на друшляк, щоб дати стекти зайвій рідині. Після того як гриби охололи, їх перекладають у порційні пакети, на один раз використання, і відправляють у морозилку.