Як правильно вибрати кавомолку?

Тим, хто п’є каву час від часу, можна рекомендувати кавомолку потужністю 90-200 Вт. Кавоманам знадобиться більш потужна модель – від 250 до 350 Вт. У професійних моделях потужність може досягати 800 Вт. Запас потужності в кавомолці потрібен, щоб прилад міг молоти більше зерен за раз і довше служити.

При спробі отримати більшу фракцію, у вас не вийде однорідності. Тому єдиний спосіб заварювання кави, для якого підходить ротаційна кавомолка – це турка. Адже саме в турці використовується помел “в пил”. Ротаційна ножова кавомолка.

Прийнятну якість помелу дають ручні кавомолки з конічними жорнами. При цьому важливо звернути увагу на їхній розмір: чим жорна більші, тим рівномірніший помел. Також покращує якість помелу наявність осьового підшипника. Ножові кавомолки дають нерівномірний помел, в огляді ми їх не розглядаємо.