Час варіння яловичого бульйону становить від 2 до 6 годин. Головне, робити це на повільному вогні та накривати каструлю повністю кришкою – при варінні із закритою кришкою бульйон стає каламутним. У процесі закипання, кипіння і всього варіння яловичого бульйону буде утворюватися пінка.
Так, у каструлі невеликі шматки зваряться за 30 хвилин, середні, вагою близько кілограма-півтора, – за годину-півтори, а великі, зокрема на кістці, – за 2 години. У мультиварці невеликі шматки дійдуть до готовності за годину, середні – за 2 години, а великі і на кістці – приблизно за 3 години.
Для того, щоб відварна яловичина вийшла м’якою і соковитою, не слід розрізати її на дрібні шматочки, але й не рекомендується відварювати шматок м’яса вагою понад 2 кг. Щоб відварне яловиче м’ясо вийшло смачним, свіжу яловичину слід промити під холодною водою, позбавити зайвих шматків жиру та викласти в каструлю.