У скороварці невеликі шматки зваряться за 10 хвилин, середні – за 25 хвилин, а великі та на кістці – за 35 хвилин або трохи більше. Щоб перевірити готовність м’яса, проткніть його ножем або виделкою. Вістря має легко входити у відварену м’якоть, а сік, що виділяється, – бути прозорим.
Бульйон із телятини та кролика вариться до 1,5 години, до готовності яловичини або копченого м’яса доведеться почекати довше – 2,5-3 години, свинини – до 2,5 годин, курки – 1-2 години, а баранини – до 2 годин. Головне, не перестаратися, оскільки переварений бульйон набуває неприємного смаку.
Скільки варити м’ясо – таблиця
Вид м’яса | Час відварювання |
---|---|
Телятина | 30 – 60 хвилин |
Свинина | 40 – 80 хвилин |
Баранина | 1 – 2 години |
Кролик | Від 35 хвилин до 2,5 годин |
•Jan 4, 2022