Як варити яловичу печінку на плиті Закип’ятіть воду в каструлі та додайте лавровий лист, кілька горошин чорного перцю й інші спеції за смаком. Покладіть печінку і варіть її на повільному або середньому вогні. Після закипання великий шматок приготується за 40-45 хвилин. Невеликі – за 15-20 хвилин.
Печінку відварити в підсоленій до киплячої воді. Варимо 2-5 хвилин після закипання. Не варто переварювати печінку, від цього вона стане жорсткою та гумовою. Готовність печінки можна перевірити, розрізавши найбільший шматочок печінки і перевірити її готовність.
У середньому яловича печінка вариться протягом 40 хвилин ціла і 20 хвилин – нарізана на шматки з моменту закипання бульйону. Приблизно стільки ж часу потрібно для її попереднього замочування.