Тому рядки звичайні, сироїжки пекучоїдні та ламкі, волнушки рожеві, грузді жовті та чорні спочатку варять. Для цього слід довести велику кількість води до кипіння, посолити її (1 ст. л. солі на 2 л рідини), опустити гриби і варити 10-15 хвилин.
Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати:
- для супу – 40 хвилин (хоча зазвичай у нього додають смажені);
- перед маринуванням – 20-25 хвилин;
- перед смаженням – 15-20 хвилин (іноді смажать одразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні);
- перед заморожуванням – 20-25 хвилин (часто заморожують обсмажені гриби).
Jul 24, 2020
Для варено-мороженої нарізки достатньо 20-30 хвилин, заготівлю із сирого продукту краще варити не менше 40 хвилин…. Скільки варити білі гриби до готовності
Призначення | Скільки варити |
---|---|
Заморожування | 15-20 хвилин |
Смаження або запікання | 15-20 хвилин |
Засолювання | 10-15 хвилин |
Для супу | 30-40 хвилин |
•Sep 14, 2022
Тому що б ви не готували, попередньо білі гриби краще відварити, щоб максимально очистити їх від токсинів і убезпечити себе від отруєння. І звісно, вони не належать до продуктів, які можна вживати сирими – без термічної обробки.