Як правильно кип’ятити молоко для дитини?

Для того щоб кип’ячене молоко зберегло максимальну кількість вітамінів, білка і мікроелементів, а небезпечні мікроорганізми були знищені, тримайте його на вогні протягом двох хвилин. Остудіть до кімнатної температури .31 Jul 2018

Варити молоко потрібно на слабкому вогні, не відходячи від каструлі і періодично його помішуючи. Щойно пінка з бульбашок почне підніматися, потрібно вимкнути вогонь, здути піну або зняти каструлю з плити, щоб молоко не втекло.

Висока температура під час стерилізації не впливає на кількість білка і кальцію, але вітаміни, як і під час звичайного кип’ятіння, руйнуються. Тому виробники додатково збагачують дитяче молоко вітамінами. Тому додатково кип’ятити молоко не рекомендується.

У перші 2-3 тижні молоко потрібно розводити з водою у співвідношенні 1 : 3 (одна частина молока на три частини води). Це знизить жирність молока і зробить його легшим для травної системи дитини. Вводити молоко в раціон слід у невеликих кількостях.