Як правильно харчуватися, щоб знизити холестерин?

Замініть м’ясо на рибу, птицю, бобові (квасоля, сочевиця, горох). Перевагу віддавайте нежирним сортам м’яса, видаляйте з м’яса жир, а з курки – шкіру. Порції м’яса, риби або птиці мають бути невеликими (90-100 г у готовому вигляді), а червоне м’ясо (яловичину, баранину, свинину) ліпше готувати не рідше 2-х разів на тиждень.

Які продукти не варто їсти за високого холестерину ?

  • жирне м’ясо;
  • молочні продукти з високою жирністю;
  • сало;
  • маргарин;
  • ковбаси;
  • кокосова та пальмова олії.

Mar 4, 2022

Приблизне меню на день для дієти при підвищеному холестерині

  • Сніданок: вівсяна каша, чай.
  • Другий сніданок: персик.
  • Обід: курячий суп на неміцному бульйоні, відварна телятина з овочами, сік із селери і яблука.
  • Полуденок: сир із низькою жирністю.
  • Вечеря: відварна картопля, оселедець, кисіль.

Nov 17, 2022

Включіть у раціон горіхи, насіння, жирну рибу (наприклад, лосось), добавки Омега-3 (вони здатні на 30% знижувати рівень тригліцеридів у крові), авокадо й оливкову олію. У цих продуктах містяться корисні жири (ненасичені), які знижують рівень “поганого” холестерину.