Замініть м’ясо на рибу, птицю, бобові (квасоля, сочевиця, горох). Перевагу віддавайте нежирним сортам м’яса, видаляйте з м’яса жир, а з курки – шкіру. Порції м’яса, риби або птиці мають бути невеликими (90-100 г у готовому вигляді), а червоне м’ясо (яловичину, баранину, свинину) ліпше готувати не рідше 2-х разів на тиждень.
Які продукти не варто їсти за високого холестерину ?
- жирне м’ясо;
- молочні продукти з високою жирністю;
- сало;
- маргарин;
- ковбаси;
- кокосова та пальмова олії.
Mar 4, 2022
Приблизне меню на день для дієти при підвищеному холестерині
- Сніданок: вівсяна каша, чай.
- Другий сніданок: персик.
- Обід: курячий суп на неміцному бульйоні, відварна телятина з овочами, сік із селери і яблука.
- Полуденок: сир із низькою жирністю.
- Вечеря: відварна картопля, оселедець, кисіль.
Nov 17, 2022
Включіть у раціон горіхи, насіння, жирну рибу (наприклад, лосось), добавки Омега-3 (вони здатні на 30% знижувати рівень тригліцеридів у крові), авокадо й оливкову олію. У цих продуктах містяться корисні жири (ненасичені), які знижують рівень “поганого” холестерину.