Як правильно їсти живі устриці?

У ресторанах устриці зазвичай подають уже в розкритих мушлях, а їсти їх пропонують особливою виделкою з трьома зубцями, без використання ножа. Скропивши соком лимона, м’ясо устриці підчіплюють виделкою, вмочують у соус і відправляють до рота .Mar 22, 2021

Жувати обов’язково. Іноді кажуть, що устриці не жують, а відразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці й не розрізниш відтінків смаку.

У неформальній обстановці устриць їдять, просто перекидаючи їх до рота і випиваючи сік із раковини. Лимонний сік – хороший індикатор свіжості продукту. Якщо устриця свіжа, після додавання лимонного соку вона має трохи зморщитися. Крім лимона і різних соусів до сирих молюсків можуть бути подані устричні крекери і хрін.

Важливо: їсти можна тільки живих устриць: вони пахнуть морською свіжістю, а якщо капнути на них лимонним соком або зачепити краї кінчиком ножа, то можна побачити скорочення м’язів. 3. Очистіть мушлю від осколків і викладіть устрицю на блюдо з льодом.