Як правильно їсти сир камамбер?

Як їсти: камамбер потрібно заздалегідь вийняти з холодильника і нарізати на порційні шматки як пиріг. Потім його потрібно залишити при кімнатній температурі, щоб він трохи підтанув. Зазвичай його подають із горіхами, фруктами, свіжим багетом і зеленню. Камамбер додають у випічку, салати і використовують у десертах.7 Oct 2017

Скоринка Камамбера настільки ж їстівна, як і м’якоть. Не потрібно зрізати її і викидати. Нехай вас не лякає білосніжний або сіруватий наліт – це та сама пеніцилінова пліснява, яка за останнє століття врятувала мільйони людей.

Найбільшої шкоди людям, які страждають на алергію, може завдати сир із пліснявою – камамбером, брі, дорблю та інші, пише aif.ru. Такі сири можуть виділяти токсичні речовини. Тому продукт протипоказаний ще й дітям до п’яти років, вагітним і дорослим людям, у яких є проблеми ШКТ.

Камамбер – це м’який, іноді навіть рідкий сир. Експерт Inshaker радить білі вина з хорошою кислотністю, що розщеплюють високу жирність сиру. З яким вином їдять сир камамбер ? Чудову пару складуть йому бандоль, шаблі, вина з піно-грі, шардоне.