Як правильно їсти Каракатицю?

Після повного розморожування слід вирізати з тушки кісточку, очі та рот, нутрощі, зокрема відокремити мішечок із чорнилом. Очищення краще проводити в рукавичках, оскільки в разі пошкодження чорнильного мішка руки буде складно відмити. Потрібно постаратися не проткнути мішечок, щоб чорнило не забруднило тушку.Sep 27, 2019

За поживними властивостями каракатиця набагато перевершує м’ясо (яловичину, свинину) і річкових риб. Головоногий молюск багатий на вітаміни А, D, E, B12, B6, містить у великій кількості цинк, залізо, мідь, калій, йод, фосфор і селен.

Чорнило каракатиці цінне корисними властивостями, воно входить до складу різних лікарських засобів, зокрема й гомеопатичних. Завдяки заспокійливій дії вони показані під час лікування неврозів і безсоння, а також у разі бронхітів і деяких гінекологічних захворювань.

Каракатиці вміють плавати, але зазвичай тримаються на дні, підстерігаючи свою здобич, що складається з риб і ракоподібних.