Як правильно говорити сангрія?

Традиційно сангрія подається у великому глечику або у місткій чаші. Вважається, що тара обов’язково має бути прозорою – так буде видно шматочки фруктів. Чаша доповнюється ополоником, щоб зручно було наповнювати келихи. Коктейль п’ють із невеликих склянок для крюшона, але це необов’язкове правило.

Сангрія (ісп. sangría від ісп. sangre – кров) – іспанський середньоалкогольний напій на основі вина (частіше – червоного) з додаванням шматочків фруктів, ягід, цукру, газованої води, а інколи невеликої кількості бренді та сухого лікеру, іноді – прянощів.

Сангрія – це освіжаючий алкогольний напій, для приготування якого змішують вино, фрукти, ягоди, цукор або мед, бренді або лікер, прянощі. Міцність зазвичай не вища за 9 %. Йому притаманні традиційно червоний колір, цитрусово-ягідний смак, яскравий аромат вина і прянощів.