Шипшина як правильно заварювати та зберігати

На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пить.26 лист. 2022 р.

Скільки потрібно шипшини на 1 літр води?

Якщо ви використовуєте подрібнені, то на 1 літр рідини потрібно 3-4 столові ложки плодів. Залийте шипшину гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Збережена копія

Чи потрібно мити шипшину перед заварюванням?

УНІАН розповість, як правильно пити шипшина і заварювати його щоб була користь для здоров'я. ВАЖЛИВО: ягоди свіжого чи сушеного шипшини перед заварюванням потрібно промити під проточною водою, щоб очистити їх.