На якому ярусі пекти піцу?

Піцу, тарти та інші страви, які припускають добре пропечену хрумку основу та вологу начинку, також готують на нижньому ярусіале вже з інтенсивним нагріванням знизу. Важливо не ставити лист занадто близько до тильної стінки духової шафи, щоб не порушувати рух гарячого повітря.Sep 24, 2018

Італійська піца випікається швидко та за високої температури. Якщо хочете максимально наблизитися до «оригіналу», чиніть приблизно так само: розігрійте духовку і деко, на якому випікатимете до 220-240ºС – для дріжджового тіста і приблизно до 200ºС – для піци на листковому тесті.

Бажано готувати піцу на дріжджовому листковому тесті, так виходить смачніше. Для приготування буде достатньо 12-17 хвилин. Температура духовки – 200 градусів. Багато кухарів використовують маленьку хитрість – за пару хвилин до готовності підвищують температуру духовки до 240-250 градусів.

Для римської піци та міні-версій страви типу піццетт та пінц використовують електропечі (350–380 ºC) з керамічними подами. «Коли у приміщенні немає можливості монтажу дров'яної чи газової печі, на допомогу приходить їхній електричний аналог, який не поступається їм за своїми характеристиками, – каже Ольга Русалєєва.