На якому спирті виготовляють джин?

gin) – міцний алкогольний напій міцністю не менше 37,5%. Виготовляється шляхом перегонки зернового спирту з додаванням рослинних прянощів, зазвичай це ялівцева ягода, коріандр, корінь дудника (ангелика), корінь ірису, мигдаль та інші, які надають джину його характерного смаку.

етанол Джин виробляється аналогічно горілці з нейтральним. спиртом, що є висококонцентрованим етанолом, який за законом повинен мати сільськогосподарське походження. Зазвичай це зерно, але деякі виробники джина використовують етанол із винограду, цукрових буряків або патоки.

Точних пропорцій немає, розбавляти джин можна на власний розсуд. Найпопулярніше поєднання – 1:1, тобто наполовину наповнений джином склянку доливають стільки ж іншого безалкогольного напою.

Джин не горілка Насамперед, це не горілка з ялівцю, як вважають деякі — незважаючи на те, що, по суті, це пшеничний спирт, настояний на ялівцю та інших прянощах і далі дистильований. Раз джин не горілка, комбінації його з важкою їжею неприпустимі, як і ідея його запивати.