На якій оливковій олії можна смажити, а на якій ні?

Для смаження краще підходить рафінована оливкова олія – Наприклад, оливкова олія ITLV Clásico. Ця олія має високу термічну стабільність, тому вона підходить для високотемпературної обробки продуктів, зокрема для обсмажування на сковороді або на деку, гасіння, запікання без шкоди для здоров'я.

Термічні властивості масла оливи Вищий температурний режим руйнує основну частину корисних якостей оливкових плодів. Перевищення температурного режиму зрозуміти легко: олія задимилася, отже, перегріта. На цій олії добре виходить обсмажування овочів, картопляні та яєчні страви, напівфабрикати.

Рафінація робить все олії придатними для смаженняпіднімаючи температуру їх горіння до 230-240°С. Є лише один вид оливкової олії, на якому ми б не рекомендували смажити: це нефільтроване оливкова олія , насичене мікрочастинками оливок Воно, і справді, може підгоріти на плиті.

Почнемо з головного: смажити на оливковій олії можна! І навіть більше: воно багато в чому краще, ніж соняшникове.