манго в розрізі

Яким має бути манго всередині?

А що всередині? Стигле манго вирізняється соковитою волокнистою м’якоттю жовтого або помаранчевого кольору, яка легко відділяється від кісточки. Таке манго має дуже приємний фруктовий аромат і солодкий смак з легкою кислинкою, в якому відчуваються нотки персика, дині та абрикоса.

Як виглядає поганий манго?

Смачний плід не повинен мати жодних темних плям, смуг або інших темних ділянок. Незалежно від сорту, шкірка має залишатися зеленою або жовтуватою. Яскравий колір і насиченість відтінків – головний перший орієнтир при виборі манго. Блікла шкірка – ознака поганого плоду.

Що буде, якщо з’їсти не стигле манго?

Так-так, його теж вживають у їжу! Ба більше, деякі сорти спеціально збирають недозрілими не для безпеки транспортування і максимально тривалого зберігання, а тому що їх прийнято їсти зеленими.